בימים אלו כולנו חווים בצורה כזו או אחרת את מגפת הקורונה שמתחוללת בכל העולם וגם בישראל. מערכת החינוך סגרה את שעריה בזמן הסגר וילדים ובני נוער צריכים ללמוד מרחוק ולא מספסל הלימודים. כתוצאה ממצב זה חשוב לוודא כי לילדינו יש את התנאים הטובים ביותר ללמידה ואת פינת העבודה הנוחה ביותר. לפיכך, ציינו בפניכם במאמר זה המלצות כיצד לרכוש פינת עבודה ראויה עבור ילדיכם.
חשוב לדעת כי פינת עבודה יעילה בחדר הילדים לא חייבת לעלות כסף רב. מלבד רכישת רהיטים חדשים לחדר ניתן ליצור פינת עבודה נוחה יותר עבור ילדכם גם בעזרת שינוי מהותי של הזזת הרהיטים הקיימים וניצול חכם יותר של מרחב החדר. כך למשל, חשוב שפינת העבודה בחדר תהיה ממוקמת במקום שלא כולל גירויים בלתי נחוצים על מנת שיצליחו להתמקד בלמידה. במידה ואין הפרדה בין פינת העבודה לגירויים אנו ממליצים ליצור הפרדה מסוימת.
מה הרהיטים הנדרשים לפינת העבודה? הריהוטים העיקריים הינם שולחן עבודה ולצידו כיסא מרופד ונוח. שני הרהיטים הללו הולכים להיות בשימוש קבוע לאורך זמן. בנוסף לכך, מגירות ומדפים לאחסון ישפרו את הארגון של פינת העבודה ויאחסנו בצורה מסודרת את הניירת, כלי הכתיבה, הספרים והמחברות.
אסור לשכוח – השולחן בפינת העבודה ישמש את ילדיכם לא רק לכתיבה, אלא בעיקר למחשב. לכן חשוב לשים לב כי השולחן מכיל מספיק מקום גם למחשב וגם למחברות ולספרים שיונחו על השולחן בעת ביצוע מטלות מבית הספר.
מכיוון שילדינו ישבו בפינת עבודה זמן רב וילמדו מרחוק באמצעות ה-ZOOM, אנו חייבים לוודא כי שולחן המחשב בפינת העבודה יהיה נוח ופונקציונלי לשימוש הילדים או בני הנוער בבית. לפיכך, עלינו לקחת את שולחן המחשב וסביבת העבודה ברצינות הראויה.
חייבים לוודא שבזמן הישיבה מול המחשב יש את מלוא התנאים שישמרו על בריאות ילדינו וזאת על ידי שמירה על גובה נכון, תמיכה נכונה לגב, זווית ישיבה ומרחק מן המסך וכן הלאה. במידה ואנו לא שומרים על כללים חשובים בישיבה מול המחשב אנו מסכנים את ילדינו לבעיות פרקים בידיים, בעיות גב וצוואר ועוד.
בחירת שולחן המחשב בחדר הילדים או בחדר הנוער חייבת להיעשות ממקום של הבנה שמדובר בפריט ריהוט בעל חשיבות עליונה בדומה למיטה בחדר. כפי שאנו משקיעים במזרן איכותי ויקר בכדי לשמור על הגב במהלך שעות השינה, כך עלינו להשקיע בשולחן מחשב שעוצב ותוכנן מראש בעבור בני נוער. כזה שמתוכנן לפי הצרכים של בני הנוער וצפוי לשמור על בריאותם בצורה טובה יותר.
אז על מה כדאי לחשוב?
גובה – ילדים ובני נוער נמוכים יותר ונדרשים לשולחן בגובה מתאים.
מרחק – יש לוודא שהמסך במרחק ראוי מהעיניים של הילדים.
נוחות – כדאי לוודא שהישיבה נוחה ומאפשרת ישיבה בזווית בריאה.
כאשר פינת עבודה ושיעורי בית מתוכננת בעבור ילדים ובני נוער חשוב לוודא כי הישיבה בכסא שנמשכת זמן רב תיתמך על ידי משענת גב הכסא, לשמור שהראש בקו ישר מול המסך, והזרועות רפויות כך שהמרפקים בזווית הגדולה מ-90 מעלות אך פחות מ-120 מעלות (זווית נורמטיבית) כך ששורש כף היד בקו ישר עם האמות בזמן הקלדה וזאת כאשר גם הרגליים מונחות כולן על הרצפה. תנאים אלו ישמרו על הבריאות של הילדים ויאפשרו להם לעשות מה שהם אוהבים מבלי שיגרמו לעצמם נזקים מבלי משים דעת במהלך שעות הפנאי.
לסיכום, חשוב לציין כי מחקרים רבים גילו שכאשר סביבת העבודה נוחה ומאורגנת היטב, קיימת למעשה השפעה חיובית אדירה על התפוקה והיכולת של הילד להתקדם בלימודים. לכן, חשוב לבחור בקפידה ולהשתמש בטיפים שצוינו לעיל וזאת במטרה לתת לילדכם את כל התנאים הטובים ביותר ללימודים בחדר הילדים או בחדר הנוער.